Mesterpedagógus lettem (?) !

Csütörtökön reggel 8:15-től 9:30-ig volt a mesterpedagógusi portfólióm védése, eredmény 30 nap múlva – ezért a kérdőjel.

Két éve nyáron töltöttem a hatvanat (és előtte egy hónappal kellett elaltatnunk drága kandúromat), emiatt – több hónapi gondolkodás és tépelődés után – összefoglaltam néhány (de annál fontosabb!) gondolatomat a világról – és benne magunkról. Ezt a Vallomások és Gondolatok – A hitemről menüpontban tudjátok elérni.

Tavaly (feleségem erőteljes buzdítására) beadtam a Mesterpedagógus fokozat elérése iránti kérelmemet (hogy abban összefoglaljam tanári hitvallásom), amelyet az Oktatási Hivatal elfogadott, így a nyáron megírtam az ehhez szükséges portfóliót (ezen a linken csak olvasható pdf-ben, a nevek, aláírások, pecsétek kitakarva, a belső linkek nem működnek, lévén hogy képekből készült a fájl), és a megadott időpontig fel is töltöttem az OH honlapjára.

A kollégáimnak megígértem, hogy a védésem felveszem videóra, és megosztom velük, hadd lássák ők is (lévén hogy a reggeli órákban általában tanítanak…).

Csütörtökre volt kiírva a védés, előtte vasárnap délelőtt a következő ímélt írtam az intézményi képviselőnek:

Szombaton reggel láttam, hogy kaptam kérdéseket a mesterpedagógusi portfóliómmal kapcsolatban. Ebből arra következtettem, hogy elértem a megvédéséhez szükséges százalékot. Pár perce fejeztem be a két bemutató véglegesítését, ezzel kapcsolatban a következőre szeretnélek kérni, amennyiben van módod rá: A védést követően honlapomon szeretném nyilvánosságra hozni az általam feltöltött dokumentumokat, és szeretném, ha a két bemutató videója is felkerülne ide, hogy a többiek is megismerhessék azt, hiszen a védés időpontja miatt nyilván csak kevesen tudnak azon részt venni. Mivel nem tudom, kik a minősítő bizottság tagjai, téged kérlek meg arra, hogy kérdezd meg őket, előzetesen hozzájárulnak-e ahhoz, hogy ez megtörténhessen. A videón csak a kivetítő lenne látható, esetleg én, amennyire belemegyek a képbe.Segítségedet előre is köszönöm!

Szerda este tőle kaptam a következő (továbbított) üzenetet:

Tisztelt Intézményi Képviselő! A jelölt kérésével kapcsolatosan történt konzultációk eredményeként az alábbiakat tudom válaszolni: A nyilvánosság a személyes jelenlétre értelmezhető. A jelölt prezentációi megosztásával kapcsolatosan ő maga dönthet. A minősítési eljárás folyamatának videón történő rögzítése nem támogatott. Tisztelettel kérem, továbbítsa a jelölt számára a fentebbi információkat.

Nálam a nyilvánosba belefért volna a rólam készült felvétel is – de tiszteletben tartottam a bizottság kérését.

Így csak a két prezentációt tudom megosztani veletek (a kivetítő miatt 4:3-as képarányban készültek).

(1) A szakmai életút bemutatása

(2) A mesterprogram bemutatása

Szóban (majdnem) mindent elmondtam, amit szerettem volna, emiatt tiszta a lelkiismeretem – én megtettem minden tőlem telhetőt, és nekem ennyi elég.

A jelenlévő kollégáknak tetszettek a prezentációk (többen sírtak is) – remélem, a bizottság is hasonló véleményen lesz a pontozásnál…

A lényeg néhány szóban: „hittem a jóban, hogy megosztom azt, amit magammal hoztam”.

2020.02.07.

Update: 2020. február 27-én este kaptam egy ímélt az OH-tól, hogy (96%-os eredménnyel) mesterpedagógus fokozatba léphetek 2021. január 1-jével.

2020.03.02.